Ceai de Levănțică și Coada-Calului din: flori de levantica, coada calului, apa. În căutarea unui remediu natural pentru întărirea oaselor și îmbunătățirea sănătății pielii? Ceaiul de levănțică și coada-calului este răspunsul. Acest amestec aromatic și terapeutic combină proprietățile calmante ale levănțicii cu beneficiile coada-calului, recunoscută pentru conținutul său bogat în siliciu, esențial pentru sănătatea oaselor […]
Negresa cu mere, ciocolata neagra si nuca
PrinteazaNegresa cu mere, ciocolata neagra si nuca din: mere ionatane, făină, zahăr tos, nucă măcinată, apă, ulei vegetal, cacao neagră, cicolata neagră, gem de mere, bicarbonat, zahăr vanilat, scorţişoară, zahăr brun, suc de lămâie, sare.
Ingrediente:
- 3 mere ionatane
- 200 g făină
- 100 g zahăr tos
- 100 g nucă măcinată
- 200 ml apă
- 50 ml ulei vegetal
- 1 lingura de cacao neagră
- 70 g cicolata neagră
- 3 linguri de gem de mere
- 1 lingurita cu bicarbonat
- 2 plicuri cu zahăr vanilat
- scorţişoară
- zahăr brun
- zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron făina cernută cu cacaua, nuca, zăhărul, vanilia, bicarbonatul şi sarea. Toarnă apa, uleiul şi gemul de mere, iar după ce s-au încorporat, adaugă ciocolata topită la bain-marie. Amestecă.
Toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Curăţă merele de coajă şi seminţe şi taie-le pe jumătate, Stropeşte-le cu zeamă de lămâie şi dă-le prin zahăr brun şi scorţişoara.
Aşază jumătăţile de măr deasupra compoziţiei de negresă şi dă prăjitura la cuptorul încins în prealabil, pentru 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Negresa cu mere, ciocolata neagra si nuca
Pofta buna!
Ceai de Levănțică și Coada-Calului
Buna negresa asta