Negresa cu cirese din: ciocolata, unt, oua, faina, zahar, praf de copt, cacao. Ingrediente: 160 g ciocolată neagră 15 g unt 3 ouă 200 g zahăr brun 100 g făină 1/2 linguriţă cu praf de copt 2 linguri cu cacao un praf de sare 100 g nuci braziliene, rumenite şi tăiate mărunt 1 cutie cu […]
Negresa cu nuci
PrinteazaNegresa cu nuci din: zahar, ulei, faina, pudra cacao, apa, gem acrisor, miez de nuca, coaja de lamaie, zeama de lamaie, bicarbonat, zahar pudra.
Ingrediente:
- 300 g zahar
- 100 g ulei
- 600 g faina
- 3 linguri pudra cacao
- 300 ml apa
- 4 linguri gem acrisor
- 100 g miez de nuca
- coaja rasa de lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingurita bicarbonat
- 50 g zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un castron mare freci zahărul cu uleiul, adaugi bicarbonatul „stins” cu zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, gemul (de caise sau de vişine) şi 300 ml de apă.
Când compoziţia s-a omogenizat, adaugi, „în ploaie”, făina cernută cu pudra de cacao şi nucile tăiate felii subţiri.
Amesteci bine până obţii un aluat nu prea tare, pe care îl aşezi într-o tavă dreptunghiulară, tapetată.
Prăjitura se coace, la foc potrivit, circa 30-40 de minute.
Faci proba cu scobitoarea pentru a vedea când este gata.
Tai prăjitura în tavă, după răcire, şi o serveşti presărată cu zahăr pudră.
Negresa cu nuci
Pofta buna!
Reteta zilei: Negresa cu cacao
Negresa cu cacao din: faina, zahar, unt, oua, cacao. Ingrediente: ½ ceasca de făină 1 ceasca zahăr ½ ceasca unt sărat, topit 2 oua ⅓ ceasca pudră de cacao Mod de preparare: Pregătiți ingredientele. Preîncălziți cuptorul la 180C. Ungeți tava de copt. Într-un castron mediu, combinați făină, zahăr și pudră de cacao. Într-un […]
Pofta buna!
vreau si eu din negresa asta!