Negresa cu pepene
PrinteazaNegresa cu pepene galben din: faina, unt, oua, cacao, zahar, lapte, zahar vanilat, praf de copt, pepene galben, sare.
Ingrediente:
- 350 g faina
- 200 g unt
- 5 oua
- 5 linguri cacao
- 300 g zahar
- 200 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 4 felii pepene galben
- 1 praf de sare
Mod de preparare Negresa cu pepene:
Combini într-un vas laptele cu zahărul şi cacaua. Pui vasul pe foc şi amesteci până când capătă consistenţa unei creme subţiri.
Dai vasul la o parte şi laşi să se răcească. Separat, freci untul până devine ca o cremă.
Pui peste cremă 3/4 din compoziţia de cacao, iar restul o păstrezi pentru a glazura.
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, iar gălbenuşurile le adaugi unul câte unul peste crema de cacao.
Incorporezi făina amestecată cu praful de copt şi zahărul vanilat, iar la sfârşit adaugi albuşurile.
Tai miezul de pepene cubuleţe.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptor până trece testul scobitorii.
După ce s-a ră-cit, întinzi glazura şi decorezi cu feliuţe de pepene galben.
Negresa cu pepene galben
Pofta buna!