Negresa cu prune
PrinteazaO reteta delicioasa de negresa cu prune din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, nuci, cacao, afine, praf de copt, zeama de lamaie si prune.
- 4 oua
- 14 linguri zahar
- 14 linguri lapte
- 14 linguri ulei
- 10 linguri faina
- 4 linguri nuci macinate
- 2 linguri cacao
- 4 linguri afine, mure, zmeura, coacaze de munte etc.
- 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat
- 1 lingura zeama de lamaie
- 800 g prune fara samburi
Mod de preparare:
Frecaţi ouăle cu zahărul. Când acesta s-a topit, adăugaţi laptele, uleiul şi apoi făina, nucile, cacaoa şi afinele sau murele. Amestecaţi bine pentru omogenizare.
Puneţi zeama de lămâie şi bicarbonatul. Amestecaţi şi turnaţi amestecul într-o tavă unsă şi tapetată.
Aşezaţi deasupra prune tăiate în sferturi sau jumătăţi. Presăraţi-le cu zahăr. Coaceţi prăjitura la foc potrivit.
Faceţi proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă este coaptă la mijloc.
Negresa cu prune
Pofta buna!