Negresa pudrata cu cocos
PrinteazaNegresa pudrata cu cocos din: faina, apa, ulei, nuca, cacao, zahar, magiun de prune, margarina, esenta de rom, zahar vanilat, cocos, stafide.
- 2 1/2 căni făină
- 2 căni apă
- 1/2 cană ulei
- 1 cană nucă mărunţită
- 2 linguri cacao
- 12 linguri zahăr
- 2 linguri magiun de prune
Pentru glazură:
- 1/2 pachet margarină
- 1 cană apă caldă
- 1 esenţă de rom
- 8 linguri zahăr cu vanilie
Pentru decor:
- nucă de cocos si stafide
Mod de preparare:
Intr-un vas adânc, amesteci apa cu uleiul şi cu zahărul, până se topeşte. Adaugi nuca mărunţită, cerni făina şi o adaugi puţin câte puţin, amestecând să nu se formeze cocoloaşe. Adaugi şi cacaua, apoi adaugi magiunul de prune. Obţii o compoziţie vârtoasă, pe care o torni în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând-o la cuptor cam 25-30 de minute.
Cuptorul trebuie programat la 180 de grade. Verifici dacă s-a copt cu o scobitoare: dacă iese curată, înseamnă că s-a copt.
Pregăteşti glazura aşa: în apa caldă topeşti margarina şi zahărul, adăugând esenţa de rom. Torni glazura cât timp negresa e caldă, tăiată în pătrate. Pentru decor, presari nucă de cocos şi stafide.
E delicioasă!
Negresa pudrata cu cocos
Pofta buna!