Negresa cu sos de ciocolata
PrinteazaO reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao, praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar.
Pentru blat:
- o cana de lapte
- o cana si jumatate de zahar
- o cana de faina
- 3 linguri de cacao
- 1 praf de copt
- 3 oua
- unt
- o ceasca de nuca
Pentru sos:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 100 g zahar
- 100 g unt sau margarina
- 3 linguri de lapte
Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita zaharul, cacao, laptele si untul , se lasa sa dea in clocot, amestecandu-se pana la omogenizare. Se lasa la racit.Cand s-a racit compozitia, se adauga faina, praful de copt si galbenusurile. Se amesteca bine pana la omogenizare (eventual cu mixerul). Se adauga si albusurile batute spuma si nuca tocata.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor aproximativ 35 de minute. Cand este gata, se scoate si se lasa la racit.Pentru sos, se amesteca toate ingredientele pe foc, pana se ingroasa. Se lasa sosul la racit.
Cand s-au racit si aluatul si sosul, se taie prajitura in felii si se presara sos peste ea.
Negresa cu sos de ciocolata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- negresa cu sos de ciocolata