Negrese cu ciocolată şi mentă

Printeaza

Negrese cu ciocolată şi mentă

Ingrediente blat:

  • 60g ciocolată amară
  • 1/2 cană unt nesărat la tempera­tura camerei
  • l cană zahăr
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură cacao
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

Ingrediente crema: 360g ciocolată albă de menaj,6 linguri frişcă,2 linguriţe esenţă de mentă.

Ingrediente glazura:6 linguri frişcă ,180g ciocolată semidulce,frunze de menta.

 

Mod de preparare:

Negrese cu ciocolată şi mentă: Pentru blat se rupe ciocolata în bucăţi şi se topeşte. Se bate untul până devine spumos.

Se adaugă treptat zahărul şi se bate în continuare. Se pun, unul câte unul, ouăle. După fiecare se bate bine compoziţia.

Se adaugă ciocolata topită, vanilia, făina şi scorţişoara.Se amestecă pentru omogenizare. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată.

Se coace la foc potrivit 30 de minute, în cuptorul încălzit înainte. Se scoate din cuptor cand este tare la mijloc se face proba cu scobitoarea.

Se lasă să se răcească 10 minute şi se scoate pe un platou. Pentru cremă, se amestecă ciocolata albă rasă cu albuşurile bătute spumă.

Se toarnă amestecul într- o tavă unsă şi tapetată. Se coace la foc potrivit.

Se orneaza cu frunze verzi de mentă sau cu fructe de sezon.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.