Negrese cu cireşe şi ciocolată
PrinteazaNegrese cu cireşe şi ciocolată din: ciocolata, unt, oua, zahar, faina, cirese, amidon, scortisoara, zahar si unt.
aluat:
- 200 g ciocolata (70% cacao)
- 200 g unt
- 4 oua
- 200 g zahar
- 100 g faina
umplutura de cirese:
- 1 pahar cirese
- 1 lingura amidon
- 1 varf de scortisoara
- 1 lingura zahar
- unt, pentru forma
Mod de preparare:
Se unge cu unt o formă cu diametrul de 24 cm. Ciocolata şi untul se topesc pe baie de aburi.
Se amestecă până se obţine o cremă. Albuşurile se bat bine, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi se combină cu albuşurile, după care se încorporează în ciocolata cu unt.
Se pune şi făina şi se amestecă până când se obţine un aluat dens.
Se pune în forma şi se coace cea 20 de minute. Se scoate şi se lasă să se răcească în formă.
Umplutura: se pun cireşele cu trei linguri de apă într-o crăticioară, apoi se pune şi zahărul.
Scorţişoara, amidonul şi trei linguri de apă se amestecă separat, apoi se încorporează şi se amestecă până se obţine un sos dens.
Se taie aluatul în 15 pătrate, apoi fiecare pătrat în două triunghiuri şi se serveşte cu sos şi cireşe.
Negrese cu cireşe şi ciocolată
Pofta buna!
Arata foarte bine negresele cu cirese ci ciocolata!