Negrese cu fasole boabe rosie
PrinteazaNegrese cu fasole boabe rosie din: fasole rosie, ciocolata, margarina, zahar de mesteacan, oua, faina, nuci.
- 200 g fasole boabe roşie (din conservă)
- 100 g ciocolată
- 100 g margarină vegetală bio (+ puţină pentru formă)
- 100 g zahăr de mesteacăn
- 4 ouă
- 75 g făină
- 100 g nuci mărunţite
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la termostat 6 (180 grade). Spălaţi fasolea, scurgeţi-o cu grijă şi daţi-o la mixer ca să obţineţi un piure.
Topiţi ciocolata împreună cu margarina într-o cratiţă, la foc foarte mic.
După ce s-a topit, turnaţi piureul de fasole, amestecaţi, apoi adăugaţi zahărul, ouăle unul câte unul şi, în sfârşit, făina şi nucile.
Turnaţi într-o formă cu margine înaltă unsă şi coaceţi 30 de minute.
Pofta buna!