Negrese cu menta si ciocolata
PrinteazaNegrese cu menta si ciocolata din: ciocolata amaruie, unt nesarat, zahar, oua, esenta de menta, faina, ciocolata after eight, ciocolata amaruie, esenta de menta si unt nesarat.
- 325 g ciocolata amaruie, rupta bucati
- 250 g unt nesarat, taiat cuburi
- 400 g zahar
- 5 oua, batute
- 1/4 esenta de menta
- 200 g faina
- 16 bucati ciocolata after eight
pentru glazura:
- 75 g ciocolata amaruie, rupta bucati
- 75 g unt nesarat, taiat cuburi
- 1/4 esenta de menta
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 3/150C. Tapeteaza baza si laturile unei forme patrate de 20 cm cu hartie de copt. Topeste ciocolata si untul la bain marie si amesteca pentru omogenizare. Incorporeaza zaharul, ouale, esenta si un praf de sare si apoi incorporeaza.
Toarna jumatate din compozitie in forma, asaza patratelele de ciocolata After Eight deasupra intr-un strat si apoi toarna compozitia ramasa. Niveleaza suprafata si da la cuptor 40 de minute. Lasa sa se raceasca in forma. Apoi transfera pe gratar metalic si lasa sa se raceasca 1 ora.
Pentru a prepara glazura, topeste ciocolata, untul si esenta de bain marie si amesteca pentru omogenizare. Combina zaharul pudra cu cateva picaturi de apa fierbinte, pana cand obtii o pasta de consistenta mierii.
Unge negresele cu glazura. Toarna pasta de zahar in linii paralele de la un capat la altul si apoi, cu ajutorul scobitorii, traseaza linii perpendiculare in sensuri diferite alternand pentru a obtine un desen ornamental. Da la rece pana cand se intaresc si apoi taie in 16 patrate.
Negrese cu menta si ciocolata
Pofta buna!