Negrese cu migdale si nuci
PrinteazaNegrese cu migdale si nuci din: unt, ciocolata neagra, oua, zahar tos, faina, cacao, ciocolata negra, ciocolata alba si migdale.
- 300 g unt
- 300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati
- 6 oua
- 300 g zahar tos
- 75 g faina, cernuta
- 40 g cacao
- 100 g ciocolata cu lapte, de menaj, rupta in bucati
- 100 g ciocolata alba, de menaj, rupta bucati
- 100 g migdale si/sau nuci, putin prajite
Mod de preparare:
Preîncâlzeşte cuptorul la semnul 4/180 grade. Unge o tavă de copt şi pune pe fundul ei hârtie de pergament. Topeşte untul şi ciocolata neagră la bain mărie. Lasă apoi ciocolata să se răcească uşor. Bate ouăle cu zahărul tos până se îngroaşă uşor. Incorporează, treptat, ciocolata topită. Adaugă cacaua şi făina şi amestecă.
Incorporează apoi bucăţile de ciocolată albă, ciocolata cu lapte şi migdalele. Pune amestecul în tava de copt şi coace pe raftul din mijloc 25-30 minute, până se întăreşte uşor. Lasă să se răcească puţin, apoi dă prăjitura la frigider, să se întărească. Scoate-o de la frigider, taie-o pătrate şi serveşte-o cu frişca şi sirop de ciocolată.
Negrese cu migdale si nuci
Pofta buna!