Negrese cu nuca
PrinteazaO reteta de negrese cu faina, unt, ciocolata, zahar, oua, nuci maruntite si sare.
- 60 g făină
- 125 g unt
- 120 g ciocolată
- 180 g zahăr
- 3 ouă
- 150 g nuci mărunţite
- sare
Mod de preparare:
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se preîncălzeşte cuptorul la 200° C. Se cerne zahărul într-un castron. Se topesc ciocolata şi untul pe bain mărie.
Când s-au topit, se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă zahărul şi sarea. Se amestecă bine, apoi se adaugă făina. Se amestecă din nou. Se încorporează ouăle unul câte unul, amestecând continuu.
Se adaugă nucile mărunţite, se amestecă şi se varsă în cratiţă. Se pune la cuptor şi se coace 20 de minute. Când se scot din cuptor, se pune tava în apă rece, cu grijă ca să nu se stropească negresele. Se lasă să se răcească complet.
Se scot negresele pe un platou, se taie în pătrate mici şi se servesc alături de cremă englezească.
Poftă bună!