Negrese cu nuci şi stafide
PrinteazaNegrese cu nuci şi stafide
- 150g ciocolată menaj
- 100 g unt (margarină)
- 100g miez de nucă sfărâmat
- 100g stafide aurii
- 250 zahăr
- 1 linguriţă zahăr vanilat
- 3 ouă
- 150 g făină
- un vârf de cuţit sare
Mod de preparare:
Se pun ciocolata şi untul într-o oală şi se topesc, amestecându- le încontinuu. Se lasă puţin să se răcească.
Se adaugă zahărul, ouăle, făina, sarea, nucile zdrobite, stafidele şi zahărul vanilat şi se amestecă bine.
Se pune compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, în cuptorul încins şi se lasă aproximativ 20 de minute.
Se scoate prăjituradin cuptor şi se taie după ce s-a mai răcit puţin.
Pofta buna!