Negrese cu sos de ciocolata

Printeaza

O reteta de negrese cu sos de ciocolata si ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, zahar muscovado, zahar brun, oua, faina alba, nuci si iaurt natural.

Ingrediente:Negrese cu sos de ciocolata

  • 200 g ciocolată amăruie, ruptă în bucăţi
  • l00 g ciocolată cu lapte, ruptă în bucăţi 85g unt
  • 100  g zahăr muscovado
  • 85 g zahăr brun
  • 3 ouă, la temperatura camerei, bătute uşor
  • 140 g făină albă
  • 140 g nuci, tocate mare
  • 200 ml iaurt natural

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptoril la 180°C/aer cald sau 160°C/ şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă de cuptor mijocie, adâncă. Se topesc l00 g ciocolată amăruie, toată ciocolata cu lapte şi untul într-un castron termorezistent pus într-un vas cu apă docotindă.

Se ia de pe foc şi se adaugă zahărul. Se lasă să se răcească puţin, timp în care se pregătesc celelalte ingrediente. Se încorporează ouăle în ciocolată, apoi nucile şi un praf de sare şi se amestecă,bine. Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace 25-30 de minute. Se lasă la răcit în tavă.

Pentru sos, se topeşte restul de ciocolată amăruie, se amestecă apoi cu iaurtul şi se dă la rece. Pentru a servi, se taie prăjitura în bucăţi atât de mari cât doriţi şi se serveşte cu sosul de ciocolată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.