Negrese cu dulceaţă de caise
PrinteazaO reteta delicioasa de negresa cu: unt, cacao, faina, lapte, oua, zahar, dulceata de caise, sare, esenta de rom, zahar vanilat, praf de copt, nuca de cocos, frisca, sos de vanilie.
- 250 g unt
- 200 g cacao
- 150 g făină
- 100 ml lapte dulce
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 400 g dulceaţă de caise
- sare
- o lingură de esenţă de rom
- zahăr vanilat
- un pliculeţ praf de copt
- 50 g nucă de cocos
- frişcă
- sos de vanilie
Mod de preparare:
Untul se taie cuburi şi se pune într-o oală la topit. Se adaugă cacaua, se amestecă şi se lasă să fiarbă două minute. Se ia de pe foc, se adaugă laptele dulce şi se lasă să se răcească.
Intr-un bol se mixează gălbenuşurile împreună cu două pliculeţe cu zahăr vanilat şi un vârf de linguriţă de sare. Se adaugă esenţa de rom, praful de copt şi dulceaţa de caise. Se pun untul cu cacao răcit, făina cernută şi se amesteca.
Se adaugă albuşurile mixate spumă împreună cu zahărul tos, se amestecă cu o lingură, ca să nu se lase compoziţia, şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.
Se presară deasupra, nuca de cocos, se introduce în cuptor şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit, verificând dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.
Negrese cu dulceaţă de caise
Pofta buna!
Incoming search terms:
- Negresa cu gem de caise
Fara gemd e caise, alt gem, fara gem de caise