Negrese cu dulceaţă de caise

Printeaza

O reteta delicioasa de negresa cu: unt, cacao, faina, lapte, oua, zahar, dulceata de caise, sare, esenta de rom, zahar vanilat, praf de copt, nuca de cocos, frisca, sos de vanilie.

Ingrediente:Negrese cu dulceaţă de caise

  • 250 g unt
  • 200 g cacao
  • 150 g făină
  • 100 ml lapte dulce
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 400 g dulceaţă de caise
  • sare
  • o lingură de esenţă de rom
  • zahăr vanilat
  • un pliculeţ praf de copt
  • 50 g nucă de cocos
  • frişcă
  • sos de vanilie

Mod de preparare:

Untul se taie cuburi şi se pune într-o oală la topit. Se adaugă cacaua, se amestecă şi se lasă să fiarbă două minute. Se ia de pe foc, se adaugă laptele dulce şi se lasă să se răcească.

Intr-un bol se mixează gălbe­nuşurile împreună cu două pliculeţe cu zahăr vanilat şi un vârf de linguriţă de sare. Se adaugă esenţa de rom, pra­ful de copt şi dulceaţa de caise. Se pun untul cu cacao răcit, făina cernută şi se amesteca.

Se adaugă albuşurile mixate spumă împreună cu zahărul tos, se amestecă cu o lingură, ca să nu se lase compoziţia, şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.

Se presară deasupra, nuca de cocos, se introduce în cuptor şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit, verificând dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.

Negrese cu dulceaţă de caise

Negrese cu dulceaţă de caise

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • Negresa cu gem de caise

1 comentariu

  1. Fara gemd e caise, alt gem, fara gem de caise

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.