Negrese glazurate
PrinteazaNegrese glazurate din: lapte, faina, zahar, unt, cacao, oua, praf de copt, zahar vanilinat, sare, ciocolata, smantana,
Pentru aluat:
- 250 ml lapte
- 250 g făină
- 200 g zahăr brun
- 100g unt topit
- 50 g cacao
- 3 ouă
- 5 g praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- puţină sare
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 50 g ciocolată amăruie
- 100 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol toate ingredientele solide: făina, zahărul brun, cacaua, zahărul vanilinat, sarea şi praful de copt.
Separat amesteci ingredientele lichide rămase: laptele, ouăle şi untul topit, dar răcit.Torni lichidul peste pulberi şi amesteci până la omogenizarea aluatului.
Coci blatul în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 180°C, pentru 30-40 de minute. Când e gata, îl laşi să se răcească puţin. Topeşti la bain-marie ciocoja-ta şi smântână dulce. întinzi glazura peste negresă.
Porţionezi prăjitura după 15 minute.
Pofta buna!
Vreau si eu din negresele astea 🙂