Negrese cu nuci şi ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de negrese cu nuci si ciocolata din: unt, ciocolata, nuci, zahar, oua, zahar tos, faina, cacao, bicarbonat, prune deshidratate si ciocolata cu lapte.

Ingrediente:Negrese cu nuci şi ciocolată

  • 200 ml unt, taiat cuburi
  • 200 g ciocolata maruie, rupta bucati
  • 75 g nuci, taiate bucati
  • 1 lingura zahar
  • 3 oua
  • 200 g zahar tos
  • 75 g faina
  • 50 g cacao, cernuta
  • 1 lingurita bicarbonat, cernut
  • 150 g prune deshidratate, ocate
  • 100 g ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare:

Preincălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Tapeteaza o tavă 20 x 30 cm. Topeşte ciocolata şi untul. Amestecă pentru omogenizare fcj lasă să se răcească timp de 10 rftinute. într-un vas pe foc, pune nucile, un de sare şi 1 lingură de zahăr Amestecă şi rumeneşte nucile până când zahărul se caramelizează.

Toarnă amestecul pe o suprafaţa unsă cu unt şi întinde într-un strat uniform; lasă să se răcească şi apoi rupe bucăţi. Bate ouăle cu 200 g zahăr, până când amestecul se deschide la culoare. Incorporează ciocolata topită, făina, cacaoa, bicarbonatul si prunele.

Toarnă în tavă şi presarâ bucăţile de ciocolată şi nucile carameliza¬te Amestecă astfel încât să fie acoperite de compoziţie. Dă la cuptor 25-30 min, până când se întăreşte fără să se usuce. Lasă să se răcească în tavă. Taie pătrate şi sşrveşte-le ornate cu frişcă şi sirop de ciocolata.

Negrese cu nuci şi ciocolată

Negrese cu nuci şi ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.