Negrese cu nuci şi ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de negrese cu nuci si ciocolata din: unt, ciocolata, nuci, zahar, oua, zahar tos, faina, cacao, bicarbonat, prune deshidratate si ciocolata cu lapte.
- 200 ml unt, taiat cuburi
- 200 g ciocolata maruie, rupta bucati
- 75 g nuci, taiate bucati
- 1 lingura zahar
- 3 oua
- 200 g zahar tos
- 75 g faina
- 50 g cacao, cernuta
- 1 lingurita bicarbonat, cernut
- 150 g prune deshidratate, ocate
- 100 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Preincălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Tapeteaza o tavă 20 x 30 cm. Topeşte ciocolata şi untul. Amestecă pentru omogenizare fcj lasă să se răcească timp de 10 rftinute. într-un vas pe foc, pune nucile, un de sare şi 1 lingură de zahăr Amestecă şi rumeneşte nucile până când zahărul se caramelizează.
Toarnă amestecul pe o suprafaţa unsă cu unt şi întinde într-un strat uniform; lasă să se răcească şi apoi rupe bucăţi. Bate ouăle cu 200 g zahăr, până când amestecul se deschide la culoare. Incorporează ciocolata topită, făina, cacaoa, bicarbonatul si prunele.
Toarnă în tavă şi presarâ bucăţile de ciocolată şi nucile carameliza¬te Amestecă astfel încât să fie acoperite de compoziţie. Dă la cuptor 25-30 min, până când se întăreşte fără să se usuce. Lasă să se răcească în tavă. Taie pătrate şi sşrveşte-le ornate cu frişcă şi sirop de ciocolata.
Negrese cu nuci şi ciocolată
Pofta buna!