Negrese
PrinteazaNegrese
- 4 gălbenuşuri
- 150g margarina
- 200g zahăr
- 3 linguri cacao
- 250g iaurt
- 200g făină
Ingrediente crema: 4 albuşuri ,250g zahăr
Ingrediente glazura:200g zahăr,3 linguri apă,3 linguri cacao ,100g margarina
Mod de preparare:
Pentru blat se amestecă bine ingredientele şi se pun la copt într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, la foc potrivit.
Pentru cremă, albuşurile se bat spumă cu zahărul. Spuma obţinută se pune pe blatul copt doar pe jumătate şi se pune tava din nou la cuptor până când albuşurile se colorează în galben-arămiu.
Intre timp, se pregăteşte glazura se fierb la foc mic zahărul cu apa şi cacaoa. Când compoziţia s-a îngroşat puţin, se adaugă margarina.
Se amestecă bine ca să se topească margarina, se mai dă în câteva clocote şi se toarnă glazura caldă peste prăjitura rece.
Pofta buna!