Negroni cocktail – Reteta originala

Printeaza

Negroni cocktail – Reteta originala din: gin, campari, vermut, felie de portocala. Negroni este un cocktail clasic cu rădăcini în Italia.

Se spune că a fost creat în Florența în anii 1920 când un conte numit Camillo Negroni a cerut să i se adauge gin în loc de apa tonică obișnuită într-un cocktail Americano pe care îl comanda de obicei. Astfel, s-a născut Negroni.

Ingrediente:

  • 30 ml Gin
  • 30 ml Campari
  • 30 ml Vermut roșu (preferabil Vermut rosso sau Vermut Italian)
  • O felie subțire de portocală pentru decor

 

Mod de preparare:

Umple un pahar de tip Old Fashioned cu gheață.

Toarnă în paharul cu gheață, în ordine, ginul, Campari-ul și vermutul roșu.

Amestecă ușor ingredientele cu o lingură de bar, timp de aproximativ 15 secunde.

Decorează cu o felie subțire de portocală, torsiune sau coajă.

Negroni cocktail – Reteta originala

Informații nutriționale (aproximative) pe porție:

  • Calorii: 220 kcal
  • Carbohidrați: 17 g
  • Proteine: 0 g
  • Grăsimi: 0 g

 

Acest cocktail este apreciat pentru echilibrul său unic între dulcețea vermutului roșu, amăreala Campari-ului și puterea ginului.

Este un cocktail elegant și aromat, cu o ușoară notă de citrice din coaja de portocală, care îl face foarte plăcut pentru gustări sau pentru a savura în timpul unei serate relaxante.

Negroni Cocktail a devenit de-a lungul timpului unul dintre cele mai cunoscute și iubite cocktailuri din lume și este adesea considerat un adevărat simbol al coctailurilor clasice.

Negroni cocktail

 

Savurati!

 

 

 

Cocktail: Negroni especial

Negroni especial din: vermut, gin, lichior de zmeura, bitter italienesc. Ingrediente: 10 ml vermut roşu 30 ml gin 30 ml lichior de zmeură 10 ml bitter italienesc   Mod de preparare: Toarnă toate ingredientele într-un shaker plin cu gheaţă, agită bine 8-12 secunde, după care strecoară în paharul prerăcit. Foloseşte o strecurătoare de ceai.

Cocktail Negroni cu portocala

Cocktail Negroni cu portocala din: gheata, vin spumant, martini, campari, portocala.   Ingrediente gheata 25 ml vin spumant 25ml Martini Rosso 25 ml Campari 1 portocala               Mod de preparare: Intr-un pahar se pun 5 cuburi de gheta, se toarna vin spumant, Martini si Campari in proportie egala si […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.