Nisetru cu sos Meuniere
PrinteazaNisetru cu sos Meuniere din: nisetru, unt, lamaie, faina, sare, piper, patrunjel, marar.
- 1 kg nisetru
- 3 linguri cu unt
- 1 lămâie
- 3 linguri cu faină
- sare
- piper măcinat
- pătrunjjel şi mărar
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de solzi, spălaţi şi lăsaţi la scurs în sită sau în şervete de hârtie. Tăiaţi peştele felii groase de 3-4 cm, săraţi uşor fiecare felie, lăsaţi să stea pe un platou 1/4 oră.
Piperaţi feliile de peşte după gust, treceţi-le prin faina presărată pe un platou mare şi prăjiţi în unt cald. întoarceţi peştele pe toate părţile până când capătă o nuanţă aurie.
Scoateţi feliile de peşte pe un platou curat şi acoperiţi cu capac pentru ca să rămână calde.
Pregătiţi sosul Meuniere: Turnaţi în cratiţa cu unt toată faina care v-a rămas, adăugaţi 1 lingură de unt proaspăt, amestecaţi şi stoarceţi peste sos zeamă de lămâie. Folosiţi o lingură de lemn şi omogenizaţi amestecul până când devine spumos. Adăugaţi în sos verdeaţă tocată fin şi răsturnaţi sosul peste feliile de peşte.
Serviţi totul cald, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!