Nisperos asadas – Nisperos la cuptor

Printeaza

Nisperos asadas – Nisperos la cuptor

Ingrediente:Nisperos asadas - Nisperos la cuptor

  • 12 nîsperos
  • 100 g stafide
  • 4 linguri de brandy
  • zahăr pudră
  • 100 g migdale prăjite
  • 200 g frişca bătută
  • pudră de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Se aleg fructele de nîspe­ros să fie bine coapte, dar nu prea moi. Se spală cu apă rece, apoi se aşază într-o tavă de copt din ceramică sau sticlă termorezistentă. Se bagă ta­va în cuptor şi se lasă timp de un sfert de oră, la temperatura de 180°C.

După ce se răcesc, se descojesc, se scot sîmburii şi fructele se taie în două, pe lungime. Jumătăţile de fructe se aşază apoi pe o farfurie plată sau pe un pla­tou şi se presară peste ele migdalele prăjite şi măcinate, apoi stafidele.

Pe urmă se stropesc cu puţin brandy şi se presară zahăr pudră. Se lasă deoparte platoul cu fructele astfel preparate timp de două ore şi, la sfîrşit, se toarnă deasupra frişca bătută foarte bine şi ţinută în prealabil la rece timp de 10-15 minute.

Se pudrează deasupra cu scorţişoară măcinată, după preferinţă.

Fructele de nîsperos – puse la cuptor, descojite şi apoi asociate cu diferite sosuri, pot fi folosite ca garni­tură pentru fripturi (dacă sosurile sînt picante) sau ca desert (dacă se preferă sosurile dulci).

Preparat specific Spania

Nisperos asadas – Nisperos la cuptor

Nisperos asadas - Nisperos la cuptor1.jpg Nisperos asadas - Nisperos la cuptor2.jpg Nisperos asadas - Nisperos la cuptor.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • nisperos fructe

1 comentariu

  1. fenesan margareta

    va rog sa imi spuneti cum se ingrijesc la noi nispero? ca eu am pus simburi in pamint si mi-au iesit copacelul….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.