Nokedli – Galuste cu carne si sos

Printeaza

Nokedli – Galuste cu carne si sos din: faina, oua, carne de porc sau piept de pui, ceapa, patrunjel, gogosari, ardei, smantana, ulei, apa, sare, piper, boia dulce.

Ingrediente:Nokedli_Galuste_cu_carne_si_sos

  • 400 g făină
  • 2 ouă
  • 500 g carne de porc (sau piept de pui)
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură gogoşari tăiaţi mărunt
  • 1 lingură ardei tăiaţi mărunt
  • 2 linguri smântână
  • ulei
  • apă
  • sare
  • piper
  • boia dulce

 

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în cubuieţe mici şi o adaugi în ceapa călită în ulei.

Pui gogoşarii, ardeii, tai şi pătrunjelul mărunt, dar pui o parte din el deoparte (pentru de­cor).

Adaugi şi pătrunjelul, con­dimentezi şi adaugi câte un pic de apă până se frige carnea.

Din cele 400 g de făină, iei 1 lingură şi o pui într-un castronel, iar res­tul de făină îl amesteci cu cele 2 ouă, cu praful de sare şi cu puţină apă (aluatul să nu fie nici moale, nici tare, de consistenţă potrivită).

Rupi cu linguriţa alu­atul în apă clocotită cu sare şi laşi să fiarbă. Carnea friptă o scoţi din ulei pe o farfurie.

Din făina oprită, smântână, sare, un pic de apă şi boia dulce, faci o compoziţie fără cocoloaşe.

Pui uleiul de la carne la foc mic şi adaugi această compoziţie cu grijă, amestecând mereu să nu se prindă.

Dacă sosul e prea gros, adaugi apă cât să dea un clocot, şi gata. Eu amestec găluştiie cu sosul (dar se poate servi şi separat), le aşez peste carne şi ornez cu pătrunjelul.

 

Nokedli – Galuste cu carne si sos

Nokedli_Galuste_cu_carne_si_sos

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.