Nokedli – Galuste cu carne si sos
PrinteazaNokedli – Galuste cu carne si sos din: faina, oua, carne de porc sau piept de pui, ceapa, patrunjel, gogosari, ardei, smantana, ulei, apa, sare, piper, boia dulce.
- 400 g făină
- 2 ouă
- 500 g carne de porc (sau piept de pui)
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lingură gogoşari tăiaţi mărunt
- 1 lingură ardei tăiaţi mărunt
- 2 linguri smântână
- ulei
- apă
- sare
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în cubuieţe mici şi o adaugi în ceapa călită în ulei.
Pui gogoşarii, ardeii, tai şi pătrunjelul mărunt, dar pui o parte din el deoparte (pentru decor).
Adaugi şi pătrunjelul, condimentezi şi adaugi câte un pic de apă până se frige carnea.
Din cele 400 g de făină, iei 1 lingură şi o pui într-un castronel, iar restul de făină îl amesteci cu cele 2 ouă, cu praful de sare şi cu puţină apă (aluatul să nu fie nici moale, nici tare, de consistenţă potrivită).
Rupi cu linguriţa aluatul în apă clocotită cu sare şi laşi să fiarbă. Carnea friptă o scoţi din ulei pe o farfurie.
Din făina oprită, smântână, sare, un pic de apă şi boia dulce, faci o compoziţie fără cocoloaşe.
Pui uleiul de la carne la foc mic şi adaugi această compoziţie cu grijă, amestecând mereu să nu se prindă.
Dacă sosul e prea gros, adaugi apă cât să dea un clocot, şi gata. Eu amestec găluştiie cu sosul (dar se poate servi şi separat), le aşez peste carne şi ornez cu pătrunjelul.
Nokedli – Galuste cu carne si sos
Pofta buna!