Noodle cu branza
PrinteazaO reteta simpla de nudle cu branza din: cartofi, faina de grau, ou, sare, unt si branza de burduf.
- un kg cartofi făinoşi
- 400 g făină de grâu
- un ou
- sare
- unt
- 300g brânză de burduf sau în coajă de brad sau caş sărat dat prin râzătoare
Mod de preparare:
Cartofii curăţăţi se fierb în apă cu sare, cu câteva ore înainte, se zdrobesc cât sunt calzi şi se lasă să se răcească complet. Din cartofi, faină, ou şi puţină sare se frământă un aluat elastic. Se întinde pe o planşetă o foaie de circa un cm grosime ce se taie bucăţele cât un deget mic.
Nudlele se fierb în apă cu sare până se ridică deasupra. Se strecoară, se amestecă fierbinţi cu o lingură cu unt şi cu brânză. Se pun într-o tavă unsă şi se dau la cuptor 15 minute. Se servesc alături de o halbă cu bere blondă.
Poftă bună!