Noodles cu sos iute si legume
PrinteazaNoodles cu sos iute si legume din: noodles, castravete, ceapa verde, ridichii, fasole verde, alune, ulei, usturoi, pasta de susan, ulei de susan, sos de soia, sos chili, otet balsamic, supa de pui, zahar, sare, piper.
- 450 g noodles
- 1/2 castravete, taiat cuburi
- 4-6 fire ceapa verde
- 1 legatura ridichii
- 11gr fasole verde
- 4 linguri de alune
- 60 ml ulei
- 2 catei usturoi
- 3 linguri pasta de susan
- 1 lingura ulei de susan
- 1 lingura sos de soia
- 1-2 linguri sos chili
- 1 lingura otet balsamic
- 120 ml supa de pui
- 1 lingurita zahar
- sare si piper
- alune sau caju, pentru servire
Mod de preparare:
Opariti taietii timp de 1 minut, scurgeti si clatiti bine.
Puneti castravetele intr-o strecuratoare si presarati cu sare, Lasati 15 minute, sa se scurga, apoi transferati intr-un bol.Tocati ceapa verde. Se feliaza ridichiile. Maruntiti restul legumelor.
Incalziti jumatate din ulei într-un tigaie wok și rumeniti taieteii timp de 1 minut. Cu ajutorul unei spumiera, se transferă într-un castron mare de servire și se păstreaza calzi.
Adaugati restul de ulei in wok, rumeniti usturoiul. Luati de pe foc si incorporati pasta de susan, ulei de susan, soia si sosurile, oțet și supa.
Se adaugă zahăr și asezonati, dupa gust. Se încălzește usor, nu lasati sa se ingroase sosul prea mult. Se toarnă sosul peste taitei si se amesteca bine.
Se decoreaza cu alune sau nuci de caju si se serveste cu legumele.
Pofta buna!