Novac in bere
PrinteazaNovac in bere din: novac, lamaita, zahar brun, lamaie, ceapa, bere, piper si sare.
- 1 novac fara cap (1,5 kg)
- 2-3 crengute de lamaita
- 2 lingurite cu zahar brun
- 1 lamaie
- 1 ceapa
- 1 pahar cu bere
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Spala pestele (eviscereaza-l daca e cazul), cresteaza-l transversal, freaca-l cu sare si piper pe dinauntru si pe dinafara, apoi umple-l cu frunze de lamaita.
Taie ceapa si lamaia julien. Asaza pestele pe o floie de aluminiu. Pune deasupra felii de ceapa, iar in interior, 2-3 felii de lamaie.
Presara zaharul brun, apoi ridica marginile foii (ca sa fie ca o tava) si toarna berea. Strange folia de jur imprujur, ca pestele sa fie imbracat cu totul, apoi da-l la cuptorul incins, la foc iute, 20-30 de minute.
Desfa folia si mai lasa zece minute sa se rumeneasca.
Novac in bere
Pofta buna!