Nuca de caprioara cu ciuperci cu garnitura de cartofi noi cu unt si dovlecei umpluti cu orez

Printeaza

Nuca de caprioara cu ciuperci cu garnitura de cartofi noi cu unt si dovlecei umpluti cu orez

Ingrediente:Nuca de caprioara cu ciuperci cu garnitura de cartofi noi cu unt si dovlecei umpluti cu orez

  • 1 nucă de căprioară de circa 1,400 kg
  • 500 g ciuperci
  • 120 g smantană
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură mărar
  • 150 g unt
  • 1 ceapă
  • 2 linguri sos brun
  • 40 g caşcaval
  • 5 dovlecei potriviţi
  • 180 g orez
  • 400 g cartofi noi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 pahar vin
  • puţin lapte

Mod de preparare:

Se frige înăbuşită nuca cu unt, supă sau apă, sare şi piper (circa 50 mi­nute) şi cînd este gata se dă la rece. In cratiţa unde s-a fript se face sosul în care se mai pune 1/2 lingură făină, 2 linguri sos brun şi vinul, apoi se strecoară.

Separat se taie felii ciupercile, se sotează în unt şi cu ceapa tocată apoi 1/2 lingură făină, sare, piper, smantană şi mărarul tocat.

Nuca se taie felii şi se pune cîte un strat de ciuperci pe fiecare felie, se montează la loc şi se aşază pe un platou de metal.

Restul de ciuperci şi sos se subţiază cu puţin lapte cu care se napează nuca şi se presară brînză sau caşcavalul ras.

Se gratinează şi se garniseşte cu cartofi (noi) cu unt şi pătrunjelul tocat şi cu dovlecei um­pluţi, cu orez. Sosul se serveşte numai separat la sosieră.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit buna caprioara?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.