Nuca de caprioara cu ciuperci cu garnitura de cartofi noi cu unt si dovlecei umpluti cu orez
PrinteazaNuca de caprioara cu ciuperci cu garnitura de cartofi noi cu unt si dovlecei umpluti cu orez
- 1 nucă de căprioară de circa 1,400 kg
- 500 g ciuperci
- 120 g smantană
- 1 lingură făină
- 1 legătură mărar
- 150 g unt
- 1 ceapă
- 2 linguri sos brun
- 40 g caşcaval
- 5 dovlecei potriviţi
- 180 g orez
- 400 g cartofi noi
- 1 legătură pătrunjel
- 1/2 pahar vin
- puţin lapte
Mod de preparare:
Se frige înăbuşită nuca cu unt, supă sau apă, sare şi piper (circa 50 minute) şi cînd este gata se dă la rece. In cratiţa unde s-a fript se face sosul în care se mai pune 1/2 lingură făină, 2 linguri sos brun şi vinul, apoi se strecoară.
Separat se taie felii ciupercile, se sotează în unt şi cu ceapa tocată apoi 1/2 lingură făină, sare, piper, smantană şi mărarul tocat.
Nuca se taie felii şi se pune cîte un strat de ciuperci pe fiecare felie, se montează la loc şi se aşază pe un platou de metal.
Restul de ciuperci şi sos se subţiază cu puţin lapte cu care se napează nuca şi se presară brînză sau caşcavalul ras.
Se gratinează şi se garniseşte cu cartofi (noi) cu unt şi pătrunjelul tocat şi cu dovlecei umpluţi, cu orez. Sosul se serveşte numai separat la sosieră.
Pofta buna!
A iesit buna caprioara?