Nuca de caprioara cu sunca, garnitura de varza creata cu costita si cabanos, ciuperci prajite si budinca de cartofi cu ceapa
PrinteazaNuca de caprioara cu sunca, garnitura de varza creata cu costita si cabanos, ciuperci prajite si budinca de cartofi cu ceapa
- 1,400 kg nucă de căprioară
- 12 felii şunca presată sau jambon
- 2 cepe
- 100 g zarzavat
- sare
- piper
- cimbru
- 1,200 kg varză creaţă
- 150g cabanos
- 80 g costiţă afumată
- 400 g cartofi
- 2 linguri sos alb
- 150 g unt sau margarina
- 50 g pesmet
- ou
- 10 ciuperci mari
- 1 pahar vin
Mod de preparare:
Se frige nuca înăbuşită cu 40 g unt, 1 ceapă tocată, zarzavatul tăiat, sare, piper, oase de căprioară sparte şi puţină apă sau supă. Pe parcurs se unge cu unt şi supă.
Cînd este gata (circa 50-60 minute) se scoate şi se face în tavă un sos picant cu 1 lingură făină, supă, 1 pahar vin roşu şi cimbru.
Se fierbe 25 minute şi se strecoară. între timp se fac garniturile varza se opăreşte, se strecoară şi se fac din foi, verzişoarele mici.
Se aşază într-o cratiţă pe felii de costiţă şi cabanos şi se fierb înăbuşite la cuptor. Ciupercile se prăjesc intregi.
Cartofii se fac sote cu ceapă şi cînd sînt gata se amestecă în sosul alb şi ouăle şi se pun într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet, apoi se dă la cuptor 15-20 minute.
Nuca se taie felii, se unge fiecare felie cu sos de friptură, se pune cîte o felie de şuncă presată pe ea, se montează nuca la loc, se aşază pe platou şi se dă puţin la cuptor să se înfierbînte.
Se garniseşte cu legumele respective (varza, ciupercile, budinca de cartofi). Se serveşte fierbinte cu sosul separat la sosieră şi puţin se pune pe friptură.
Pofta buna!