Nuca de caprioara marinata cu garnitura de crochete de spanac, cartofi si ciuperci si soteu de mazare
PrinteazaNuca de caprioara marinata cu garnitura de crochete de spanac, cartofi si ciuperci si soteu de mazare
- 1,500 kg nucă de căprioară
- 300 g ciuperci
- 300 g cartofi
- 1 kg spanac
- 500 g mazăre fină
- 1 legătură mărar
- 1 morcov mare
- 100 g şuncă afumată
- 1/2 vin roşu
- 2 linguri făină
- 3 ouă
- pesmet
- 200 g ulei
- 150 g unt
- 1 foaie dafin
- sare
- piper boabe şi puţin pisat
Mod de preparare:
Se pregăteşte nuca, se împănează cu fileuri de şuncă şi morcov, apoi se pune într-un vas cu dafinul, vin, piper boabe şi se lasă la macerat 24 ore, întoreîndu-se din cînd în cînd pe ambele părţi.
După 24 ore se pune nuca într-o tavă cu sare, piper pisat, unt, puţină apă şi se dă la cuptor circa 50-60 minute.
Cînd este făcută nuca, se scoate şi se face sosul în tavă, cu făină, apă, zeama de la macerat, cîteva oase sparte şi se fierbe 25 minute apoi se strecoară. Se fac garniturile crochete de spanac, de cartofi, de ciuperci sj mazărea fiartă sotată cu unt şi mărar tocat.
Se taie nuca felii se aşază pe platou cu 3 feluri de crochete şi mazărea. Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!
Suna foarte bine! Preparatul asta s-ar potrivi la o masa festiva.