Nuca de mistret cu garnitura de budinca de gris si rosii, umplute cu oua fierte tocate, amestecate cu sos alb
PrinteazaNuca de mistret cu garnitura de budinca de gris si rosii, umplute cu oua fierte tocate, amestecate cu sos alb
- 1,250 kg nucă de mistreţ
- 150 g griş
- 40 g caşcaval
- 1 1/2 l lapte
- 4 ouă
- 120 g unt sau margarină
- 50 g grăsime
- 1 pahar vin roşu
- 15 g hrean
- sare
- zahăr
- 12 roşii
- 1 lingură pesmet
- 1 legătură verdeaţă
- 3/4 lingură făină
Mod de preparare:
Se frige nuca înăbuşită cu ulei, sare, oase de mistreţ şi puţină apă, circa 1 oră. Cînd este gata, se scoate şi se face sosul din făină, supă şi vin.
După ce a fiert 35 minute se strecoară şi jumătate din sos se amestecă cu hreanul ras şi puţin zahăr iar restul se ţine la cald.
Nuca se taie felii şi se aşază pe platou pe un soclu de budincă de griş (grişul se fierbe în lapte cu puţină sare şi caşcaval ras, într-o tavă ovală unsă cu ulei şi se gratinează).
Se garniseşte cu roşii umplute cu ouă fierte tocate, amestecate cu sosul făcut cu vin, sare, verdeaţă tocată şi încălzite la cuptor. Se serveşte separat la sosieră, sosul fără hrean.
Pofta buna!
Am inteles ca mistretul, carnea de mistret, e mai greu/grea. Asa e?