Nuca de mistret in aluat garnisit cu garnitura de ciuperci sotate, chiftele de cartofi si mazare fiarta data in unt

Printeaza

 Nuca de mistret in aluat garnisit cu garnitura de ciuperci sotate, chiftele de cartofi si mazare fiarta data in unt

Ingrediente:Nuca de mistret in aluat garnisit cu garnitura de ciuperci sotate, chiftele de cartofi si mazare fiarta data in unt

  • 1,100 kg nucă de mistreţ
  • 300 g ficat
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 14 ciuperci
  • 400 g cartofi
  • 500 g mazăre fină
  • 150 g unt
  • 350 g făină
  • 1 pahar lapte
  • 15 g drojdie de bere
  • 4 ouă
  • puţin zahăr
  • 1/2 pahar vin

 

Mod de preparare:

Se frige înăbuşită nuca cu unt, sare, cozi de ciuperci tocate. Cînd este gata se dă carnea la rece şi în tavă se face sosul cu puţină făină, supă, 1/2 pahar vin şi se strecoară.

Se face tocătura din ficatul sotat cu ceapă şi se amestecă cu 1 ou crud, sare şi piper. Se taie nuca felii şi se pune pastă de ficat pe fiecare felie, se montează nuca la loc, se unge cu sos de friptură şi se înveleşte în alu­atul făcut din 150 g făină, sare, lapte, puţin zahăr, 40 g unt şi drojdie de bere.

Se aşază apoi pe tava unsă cu unt, se unge cu gălbenuş, se decorează cu stele şi semilune din aluat. Se mai lasă puţin să crească aluatul, se unge din nou cu gălbenuş şi se coace la cuptor la foc moderat 35 minute.

Se pune pe un platou mare, rotund, se garniseşte cu ciuperci întregi (sotate cu unt şi verdeaţă tocată) puse pe cîte o chiftea de cartofi şi bucheţele de mazăre fină, fiartă şi dată în unt.

Sosul se serveşte separat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Unde se gaseste carne de mistret? In hipermarketuri se gaseste?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.