Nucă impănată la cuptor cu garnitură de chifteluţe de spanac şi roşii umplute cu pilaf
PrinteazaNucă impănată la cuptor cu garnitură de chifteluţe de spanac şi roşii umplute cu pilaf
- 1,200 kg nucă de viţel
- 100 g piept afumat
- sare
- piper
- 1 legătură tarhon
- 1 lingură bulion
- 1 kg spanac
- 10 roşii
- 150 g orez
- 2 cepe
- 100 g zarzavat
- 1 l supă oase de viţel
- 2 fileuri anşoa
- 1 /2 pahar vin roşu
- 1 foaie de dafin
- 150 g unt
- 1/2 lingură făină
- 2 ouă
- nucşoară
Mod de preparare:
Nuca se împănează cu slănină, se trece prin sare şi piper, se dă la cuptor cu puţin unt, zarzavat, dafin, circa 50 minute. Cînd carnea este rumenită bine, se scoate şi se face sosul cu făină, supă şi bulion.
Se strecoară şi se adaugă vinul şi tarhonul tocat. Se fac chifteluţe din spanac. Roşiile se scobesc şi se umplu cu pilaf de orez.
Se taie nuca, se aşază pe platou garnisită cu roşiile umplute şi chifteluţele de spanac.
Sosul se mai fierbe 4 minute, cu fileurile de anşoa tăiate julien şi se serveşte la sosieră iar puţin se pune peste friptură.
Pofta buna!