Nucă la cuptor cu garnitură de găluşte de făină şi varză creaţă brezată si costiţă afumată

Printeaza

Nucă la cuptor cu garnitură de găluşte de făină şi varză creaţă brezată si costiţă afumată: nuca de vitel, zarzavat, ceapa, sare, boia de ardei, oase de vitel, smantana, unt, faina, oua, varza creata si costita.

 

Ingrediente:Nucă la cuptor cu garnitură de găluşte de făină şi varză creaţă brezată si costiţă afumată

  • 1,200 kg nucă de viţel
  • 100 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • sare
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • cîteva oase de viţel
  • 2 linguri smantana
  • 150 g unt
  • 200 g făină
  • 2 ouă
  • 1 varză creată
  • 40 g costiţă ajumată

 

Mod de preparare:

Se frige la cuptor in tavă adîncă nuca cu zarzavatul tăiat, ceapă to­cată, unt, puţină apă şi oasele sparte.

Cînd carnea este bine rumenită se scoate şi se face sosul cu 1/2 lingură făină, boia, apă sau supă, se fierbe 20 minute apoi se strecoară şi se amestecă cu smantana.

Separat se fac găluşte cu făină, ouă, sare, unt şi puţină apă. Se fierb în apă cu sare 10 minute, se strecoară şi se încălzesc în unt.

Varza se taie sferturi, se brezează cu costiţa tăiată mărunt, unt şi supă.

Se taie carnea felii şi se aşază pe platou garnisită cu găluşte şi varză.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

friptura_de_vitel_la_cuptor_03

Reteta zilei: Friptura de vitel la cuptor

Friptura de vitel la cuptor din: unt, ulei, ceapa verde, telina pesmt, patrunjel, carne de vitel, sare, piper. Ingrediente:  25g unt 1 lingura ulei 1 fir ceapa verde 1 telina, tocata 50g pesmet 50g pătrunjel 900g carne de vitel sare si piper negru Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Se încălzesc […]

vitel_in_sos_de_smantana_03

Reteta zilei: Vitel in sos de smantana

Vitel in sos de smantana din: faina, vitel, ulei de masline, ceapa, ciuperci, sherry, smantana, tarhon, sare, piper. Ingrediente:  1 lingura faina 4 fileuri carne de vitel 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 150gr ciuperci, maruntite 2 linguri sherry 200ml smantana 2 linguri tarhon tocat sare si piper Mod de preparare: Puneti faina […]

Gulas cu carne de vitel

Gulas cu carne de vitel

Gulas cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura, boia, morcov, patrunjel, gulioara, sare, cartofi, chimen, piper. Ingrediente: 300 g carne de viţel o lingură untură o ceapă mare boia un morcov o rădăcină de pătrunjel o gulioară piper boabe chimen foi de dafin sare 1/2 kg cartofi   Mod de preparare: Intr-o […]

Papricas din carne de oaie

Papricas cu carne de vitel

Papricas cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura, smantana, faina, oua, boia, sare. Ingrediente: 1 kg carne de viţel trei cepe 3 linguri unsoare de porc smântână 400 g faină 2 ouă boia de ardei sare   Mod de preparare: Se înăbuşă ceapa în două linguri untură şi puţină apă, se adaugă […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.