Nucă de viţel, caucaziană

Printeaza

Nucă de viţel, caucaziană

Ingrediente:

  • carne de viţel
  • pateu de ficat
  • sos brun
  • ciuperci
  • gogo­şari
  • măsline
  • aspic
  • castraveciori
  • sare

 

Mod de preparare:

Nucă de viţel, caucaziană: Se frige o nucă (sau fricando) de viţel. După ce s-a fript şi s-a răcit bine, se taie în lung, în felii subţiri.

Se unge fiecare felie cu pateu de ficat şi se aranjează la loc feliile, redînd cărnii forma iniţială. Se strînge bine.

Se răceşte din nou, iar la urmă se glasează cu sos brun. Se ornează deasupra cu o floare din ciuperci, gogoşari sau măs­line.

Se glasează cu aspic, se aranjează pe platou, tăindu-se 2—3 felii pentru aspect. Pe măsură ce se serveşte se taie alte felii.

Se poate garnisi cu cuburi de aspic şi castraveciori acri tăiaţi artistic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.