Nucă de viţel, caucaziană
PrinteazaNucă de viţel, caucaziană
Ingrediente:
- carne de viţel
- pateu de ficat
- sos brun
- ciuperci
- gogoşari
- măsline
- aspic
- castraveciori
- sare
Mod de preparare:
Nucă de viţel, caucaziană: Se frige o nucă (sau fricando) de viţel. După ce s-a fript şi s-a răcit bine, se taie în lung, în felii subţiri.
Se unge fiecare felie cu pateu de ficat şi se aranjează la loc feliile, redînd cărnii forma iniţială. Se strînge bine.
Se răceşte din nou, iar la urmă se glasează cu sos brun. Se ornează deasupra cu o floare din ciuperci, gogoşari sau măsline.
Se glasează cu aspic, se aranjează pe platou, tăindu-se 2—3 felii pentru aspect. Pe măsură ce se serveşte se taie alte felii.
Se poate garnisi cu cuburi de aspic şi castraveciori acri tăiaţi artistic.
Pofta buna!