Nuci dulci
PrinteazaNuci dulci din: osanza, zahar, margarina, oua, praf de copt, otet, faina, nuci, dulceata de caise.
- 1 cană osânză
- 1 cană zahăr
- 1 pachet margarină
- 3 ouă
- 1 pliculeţ praf de copt
- 1 linguriţă oţet
- 1 praf de sare
- 90 g făină
Umplutura:
- 4 căni nuci, măcinate
- 1 borcan dulceaţă de caise
Mod de preparare:
Intr-un bol adăugaţi osânza, zahărul, margarina, ouăle şi sare. Intr-o cana adăugaţi praful de copt, bicarbonatul de sodiu împreună cu oţetul şi lăsaţi să reacţioneze; adăugaţi în bol şi amestecaţi până obţineţi o pastă bine omogenizată.
Adăugaţi făina treptat până obţineţi un aluat omogen.
Intr-un alt bol, adăugaţi nucile măcinate şi dulceaţă îndeajuns cât să obţineţi o compoziţie bine omogenizată. Ungeţi forma de nuci pe ambele părţi cu ulei sau unt şi puneţi bile de aluat de mărimea unei cireşe în forme şi coaceţi la foc mic, pe ambele părţi până sunt făcute.
Transferaţi jumătăţile de nuci pe o farfurie şi lăsaţi-le să se răcească.
Odată răcite, adăugaţi o cantitate generoasă de umplutură, uniţi nucile şi daţi-le prin zahăr pudră.
Pofta buna!