Nuci glasate

Printeaza

Nuci glasate din: nuci, zahar.

Ingrediente:Nuci glasate

  • 50 nuci uscate
  • 5-6 linguri zahăr tos

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, preferabil de teflon, se pun la prăjit sâmburii de nucă peste care se pune zahărul.

Tigaia se fine la foc mai vioi şi se amestecă continuu cu o spatulă de lemn.

Zahărul topit formează un sirop gros care se depune pe sâmburii de nucă. Când nucile încep să-şi schimbe culoarea, se ia tigaia de pe foc şi amestecând continuu se trec nucile într-o tavă de metal, sau pe un fund de lemn puţin uns.

Rezultă sâmburi de nucă prăjiţi şi glazuraţi cu zahăr ars.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.