Nuci umplute cu dulceata
PrinteazaNuci umplute cu dulceata din: oua, ulei, lapte, zahar, vanilie, amoniu, faina, dulceata, ciocolata.
- 2 ouă
- 13 linguri ulei
- 13 linguri lapte
- 100 g zahăr
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 1 plic de amoniu pentru prăjituri
- 500 g făină
- un praf de sare
- dulceaţă
- cremă de ciocolată
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu zahărul şi un praf de sare, până se obţine o spumă fină, albicioasă. Se adaugă treptat uleiul, laptele, amoniul stins şi vanilia. Se încorporează făina lingură cu lingură, până se obţine un aluat care nu se lipeşte.
Se lasă să se odihnească 30 minute.
Se fac bile mici de cocă, se încinge bine forma şi se pun biluţele foarte repede, pentru că aluatul se coace instant. Se doc la foc mic, cca 1 1/2 minut.
Se umplu nucile cu cremă sau dulceaţă, se lipesc câte două şi apoi de pudrează cu zahăr.
Pofta buna!