Nuci umplute cu ciocolata din: oua, ulei, lapte, zahar, vanilie, amoniu, faina, ciocolata. Ingrediente: 2 ouă 13 linguri ulei 13 linguri lapte 100 g zahăr 1 lingură esenţă de vanilie 1 plic de amoniu pentru prăjituri 500 g făină un praf de sare cremă de ciocolată Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul […]
Nuci umplute
PrinteazaNuci umplute din: unt, zahar, oua, amoniac, otet, cacao, faina, sare, margarina, nuca, esenta de rom.
Pentru aluat:
- 2 pachete unt
- 250 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 2 linguriţe amoniac
- otet
- 1 praf sare
- 2 linguri cacao
- 1 kg făină
Pentru umplutură:
- 250 g margarină
- 250 g zahăr
- 8 ouă
- nucă
- esenţă de rom
Pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, freci untul cu zahărul, adaugi ouăle, amoniacul stins cu oţet, sarea, cacaua şi făina.
Frămânţi până nu ţi se mai lipeşte de mâini.
In forme speciale de nuci, pui câte o biluţă făcută din compoziţie. Dai formele în cuptorul în cins în prealabil până când devin aurii.
Separat, faci o cremă din margarină, zahăr şi ouă. Toate aceste ingrediente le pui într-un vas, la foc mic.
Adaugi nucă măcinată şi esenţă de rom, după gust.
Inainte de a umple nucile şi de a le prinde două câte două, aştepţi să se răcească bine crema.
După ce le pui pe platou, presari zahăr pudră.
Nuci umplute
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!