Nuci vieneze caramelizate
PrinteazaNuci vieneze caramelizate din: miez de nuca, biscuiti, zahar, apa.
- 300 g miez de nucă jumătăţi
- 100 g biscuiţi de ovăz
- 200 g zahăr
- 100 ml apă
- 100 g miez de nucă pentru ornat
Mod de preparare:
Pui într-un vas apa şi zahărul şi le laşi la foc mic, amestecând continuu să se topească, apoi adaugi jumătăţile de miez de nucă şi lasi să fiarbă până scade apa şi nucile se rumenesc uşor.
Intre timp, sfărâmi biscuiţii şi îi adaugi peste compoziţia de caramel cu nuci.
După ce a scăzut lichidul, răstorni amestecul pe un platou şi-l întinzi repede ca să nu se lipească nucile între ele. Apoi presari repedef miezul de nucă, fără să se lipească de caramel.
Nuci vieneze caramelizate
Pofta buna!