Nucile de macadamia

Printeaza

Nucile de macadamia sunt cele mai preţioase nuci din lume şi au fost descoperite în 1854, în Australia, de către John Macadam, al cărui nume îl şi poartă.

Valoroasele nuci sunt protejate de un înveliş extrem de dur, ce poate fi spart doar cu maşinării speciale, iar ele conţin 80% ulei şi 4% zahăr.

In afara acestor proprietăţi ce le conferă valoare, nucile de macadamia sunt cu atât mai speciale cu cât arbuştii nu produc nuci decât abia după 7-10 ani, iar asta în condiţii optime, cu soluri fertile, udate de precipitaţii bogate.

In America, un kilogram de nuci macadamia ajunge şi la 40 de dolari. La noi în ţară, aceste delicatese de top sunt destul de scumpe, în jur de 130 de lei pe kilogram.

 

Nucile_de_macadamia

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Chocolate Macadamia Nut Cheesecake

Plăcintă cu nuci macadamia caramelizate

O reteta delicioasa de placinta cu:biscuiti, unt nesarat, nuci de macadamia, zahar pudra, crema de branza, esenta de vanilie, oua, smantana, frisca.   Ingrediente blat: 160g biscuiţi digestivi de ovăz, fără cremă 40g unt nesărat, topit 150g nuci (de preferat, macadamia) 120g zahăr pudră Ingrediente umplutura: 500 g crema de  branza 1 linguriţă esenţă de […]

 

 

Tarta cu ciocolată şi nuci Macadamia

Tarta cu ciocolată şi nuci Macadamia

O reteta de tarta cu ciocolata si nuci macadamia din: aluat, ciocolata neagrqa, frisca, amaretto, oua, zahar tos, nuci macadamia si zahar pudra. Ingrediente: 375 g aluat pentru prăjituri 200 g ciocolată neagră, bucăţele 2 linguri frişcă lichidă o lingură de amaretto sau coniac (opţional) 2 ouă mari, plus 1 gălbenuş 50 g zahăr tos […]

 

Mini Pavlova cu sos de busuioc si nuci macadamia

Mini Pavlova cu sos de busuioc si nuci macadamia din: oua, zahar, amidon, otet din vin alb, sare, mascarpone, frisca lichida, busuioc, sirop de agave, nuci macadamia, fructe de pădure. Ingrediente pentru bezea: 4 albuşuri, la temperatura camerei 1 ceaşcă zahăr 1/2 linguriţă amidon 14 linguriţă oţet de vin alb sare In grediente pentru cremă: 4 gălbenusuri, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.