Nudli din castane cu sos de cascaval
PrinteazaO reteta gustoasa de Nudli din castane cu sos de cascaval din: castane, cartofi, galbenusuri, faina, scortisoara, cascaval, unt, smantana si piper alb.
- 350 g castane
- 200 g cartofi
- 2 galbenusuri
- 40 g faina
- 1/2 lingurita scortisoara
sosul:
- 70 g cascaval
- 20 g unt
- 150 ml smantana
- piper alb macinat
Mod de preparare:
Fierbeţi castanele bine spălate în apă în care aţi adăugat sare dură. Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i fără să-i curăţaţi, în apă sărată. Curăţaţi-i de coajă cât sunt călduţi. Faceţi din ei un piure cât mai fin, trecându-i printr-o sită metalică. Curăţaţi castane¬le de coajă şi, cât sunt calde, treceti-le prin sită.
Piureul obţinut puneţi-l peste cel de cartofi. Adăugaţi gălbenuşurile, bătute puţin, făina, scorţişoara şi amestecaţi până obţineţi 0 compoziţie omogenă. Din compoziţia obţinută formati, cu mâinile umezite, biluţe, mai mici decât o nucă. Puneţi-le pe planşeta înfăinată şi presaţi-le puţin. Când aţi lucrat toată pasta, puneţi nudli la fiert în apă sărată care clocoteşte.
Amestecaţi încontinuu în vas, ca să nu se lipească unele de altele. Se fierb 4-5 minute. Radeţi caşcavalul într-o tigaie, adăugaţi untul şi smântână. jineti tigaia la foc potrivit, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. Scurgefi de apă nudli, puneţi-le într-un castron şi turnaţi deasupra sosul de caşcaval.
Decoraţi cu castane fierte îintregi şi presăraţi piper alb.
Nudli din castane cu sos de cascaval
Pofta buna!
N-am auzit pana acum de o retetta ca asta …