Ceai de Bergamotă: Aromat și Revitalizant – cunoscut și sub numele de ceai Earl Grey, este un amestec rafinat și aromat care combină ceaiul negru cu esența de bergamotă. Acest ceai nu doar că îți oferă un gust rafinat și sofisticat, dar vine și cu numeroase beneficii pentru sănătate. Prepararea ceaiului de bergamotă este simplă […]
Nuga cu alune si cafea
PrinteazaNuga cu alune si cafea din: apa, miere, zahar, ciocolata, miez de nuca, alune de padure, boabe de cafea si albusuri.
Ingrediente:
- 400 ml apă
- 100 ml miere
- 500 g zahăr
- 100 g ciocolată
- 100 g miez de nucă
- 100 g alune de pădure
- 50 g boabe de cafea-prăjită
- 6 albușuri
Mod de preparare:
Miezul de nucă și alunele se pun într-un vas termorezistent. Se coc timp de 3 minute la foc puternic.
dizolvă zahărul în apă și se adaugă mierea. Se fierbe pe foc mic până ce se leagă. Se bat albușurile spumă și se adaugă în sirop. Se bat în continuare pe foc mic încă 10 minute, amestecându-se permanent.
Ciocolata se topește pe baie de abur. Se pune ciocolata topită în crema de albușuri și se adaugă nucile, alunele și boabele de cafea.
omogenizează și se toarnă într-o tavă tapetată cu folie. Se lasă la rece două ore.
După ce s-a întărit se taie cuburi de dimensiuni potrivite.
Nuga cu alune si cafea
Pofta buna!