Rețetă autentica si gustoasa din: morcovi, ulei vegetal, oua, zahar brun, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, nucsoara, sare, alune, branza, unt, zahar pudra, extract de vanilie. Ingrediente: Pentru blat: 2 căni de morcovi proaspeți, rasați 1 cană de ulei vegetal 4 ouă 2 căni de zahăr […]
Nuga cu alune si fistic
PrinteazaNuga cu alune si fistic din: oua, miere, zahar, lamaie, zahar vanilat, alune, fistic, ulei.
Ingrediente:
- 5 albuşuri
- 250 g miere
- 250 g zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 100 g alune
- 250 g fistic
- ulei
Mod de preparare:
Nuga cu alune si fistic: Mixezi bine albuşurile cu mierea şi zahărul până când compoziţia devine spumoasă şi se dublează.
Adaugi treptat zeama de lămâie şi zahărul vanilat, continuând să mixezi, apoi aşezi vasul pe baie de aburi şi baţi în continuare, aproximativ 20 de minute, până când compoziţia se desprinde de pereţii vasului.
Pui alunele şi fisticul, amesteci uşor ca să fie bine încorporate în crema de nuga şi răstorni pe o tavă unsă cu un pic de ulei, nivelând în strat subţire, cu un cuţit înmuiat în apă.
O tai bucăţi după ce se răceşte complet.
Pofta buna!
Carrot Cake cu glazură – Rețetă autentica si gustoasa
Ceapa rosie – Beneficii, proprietati nutritionale si contraindicatii
Ceapa roșie este o legumă cu o istorie bogată și o varietate de proprietăți și utilizări. Istoria: Ceapa roșie (Allium cepa var. cepa) este o varietate de ceapă care se caracterizează prin culoarea sa distinctivă de culoare roșie sau purpuriu în stratul exterior. Această varietate de ceapă […]