Nuga de ciocolata cu alune si miere
PrinteazaNuga de ciocolata cu alune si miere din: alune întregi, zahar, miere, ciocolata cu peste 60% cacao, oua.
Ingrediente:
- 330 g alune întregi, prăjite, nesărate
- 200 g zahăr
- 160 g miere
- 140 g ciocolată cu peste 60% cacao
- 2 albuşuri
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară se pun 20 g zahăr şi 30 ml apă, se fierb si se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă rapid.
Mierea se pune într-o cratiţă cu fund dublu şi se încălzeşte până aproape de fierbere. Se bat albuşurile într-un vas curat si se pun pe foc restul zahărului şi 60 ml apă.
După ce s-a topit zahărul, se adaugă mierep, se amestecă şi se toarnă încet peste albuşuri amestecând continuu.
Se adaugă compoziţia de ciocolată amestecând continuu, apoi alunele si se transferă totul la bain-marie amestecând continuu aproximativ 5 minute.
Se toarnă amestecul într-o formă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei, se nivelează si se lasă până a doua zi într-un loc răcoros, nu la frigider.
Nuga de ciocolata cu alune si miere
Pofta buna!
A iesit buna nuga?