Nuga cu alune, nuci si boabe de cafea
PrinteazaNuga cu alune, nuci si boabe de cafea din: zahar, apa, ciocolata, miere, miez de nuca, alune de padure, boabe de cafea si albusuri.
- 500 g zahar
- 400 ml apa
- 100 g ciocolata
- 100 ml miere
- 100 g miez de nuca
- 100 g alune de padure
- 50 g boabe de cafea-prajita
- 6 albusuri
Mod de preparare:
Miezul de nuca si alunele se pun intr-un vas termorezistent. Se coc timp de 3 minute la foc puternic. Se dizolva zaharul in apa si se adauga mierea. Se fierb pe foc mic pana ce se leaga. Se bat albusurile spuma si se adauga in sirop. Se bat in continuare pe foc mic inca 10 minute, amestecandu-se permanent.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Se pune ciocolata topita in crema de albusuri si se adauga nucile, alunele si boabele de cafea. Se omogenizeaza si se toarna intr-o tava tapetata cu folie. Se lasa la rece doua ore. Dupa ce s-a intarit se taie cuburi de dimensiuni potrivite.
Nuga cu alune, nuci si boabe de cafea
Pofta buna!