Nuga cu alune si migdale
Printeaza
- 250 g alune
- 250 g migdale
- 550 g zahăr tos
- 600 ml miere
- 3 albuşuri
- 200 ml apă
- o sticluţă cu esenţă de migdale
- două foi de vafe
Mod de preparare:
Alunele şi migdalele se curăţă de coajă pe cît posibil şi se pun într-un castron. Intr-o oală se pun la fiert mierea, zahărul tos şi apa. Se amestecă pînă cînd s-a topit zahărul tos, apoi se lasă să fiarbă fără să se amestece pînă ce totul devine ca un sirop mai gros.
Albuşurile se mixează pînă cînd nu mai cad de pe braţele mixerului şi, cînd siropul s-a îngroşat suficient, se toarnă treptat peste albuşuri în fir subţire, ca să nu se strice albuşurile.
Se mixează încontinuu pînă cînd totul capătă aspectul unei creme pufoase. Se adaugă esenţa de migdale, nucile şi migdalele.
Se amestecă bine cu o lingură de lemn şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt peste care s-au aşezat foile de vafe. Se nivelează cu ajutorul unui cuţit mai lat, se lasă să se răcească complet şi se taie bucăţi potrivite.
Dacă nuga este prea moale se introduce în frigider pentru cîteva ore, apoi se taie.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- nuga cu alune