Nuga cu esenţă de trandafir
PrinteazaNuga cu esenţă de trandafir din: fructe uscate, albusuri, miere, unt, zahar, esenta de trandafiri si sare.
- 300 g fructe uscate
- 4 albusuri
- 350 g miere
- 120 g unt moale
- un kg zahar
- o fiola esenta de trandafir
- un praf sare
Mod de preparare:
La bain-marie, se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adăugând pe parcurs o lingură de zahăr. Apoi, după ce s-a obţinut spuma, se lasă deoparte. Restul zaharului, mierea si 300 ml apa se pun pe foc si se lasa sa fiarba. Cu o pensula inmuiata in apa rece se umezeste mereu marginea interioara a oalei.
Apoi, siropul gros de zahar si miere se toarna in fir subtire peste spuma de albus batand mereu. Se adauga si esenta de trandafir si se mai mixeaza totul timp de un minut. Tot amestecul se pune la bain-marie, amestecand mereu.
Cand compozitia se dezlipeste de fund, este gata si se scoate de la bain-marie. Se adauga untul si fructele si se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula. O bucata de folie alimentara se pune intr-o forma, se toarna amestecul, se niveleaza, se acopera cu folie, se pune pe un tocator de lemn deasupra si se lasa de pe o zi pe alta.
Nuga cu esenţă de trandafir
Pofta buna!