Nuga cu migdale si fistic
PrinteazaNuga cu migdale si fistic din: miere, migdale, fistic, zahar, albusuri, zahar vanilinat, sare, colorant, suc de lamaie.
- 400 g miere de tei
- 500 g migdale
- 100 g fistic
- 250 g zahar
- 2 albusuri
- 2 pliculete zahar vanilinat
- un praf de sare
- cateva picaturi de colorant rosu
- sucul de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Se mărunţesc migdalele, se pun la cuptor pentru a se usca, iar după jumătate de oră se pune şi fisticul.
Se pune o cratiţă pe foc şi, după ce se încălzeşte, se toarnă mierea şi se lasă 10 minute să devină cât mai lichidă.
Apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilinat şi se amestecă energic timp de 30 de minute.
Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare.
După ce au devenit spumă tare se adaugă, lingură cu lingură, în compoziţia de miere şi zahăr, amestecând energic de fiecare dată.
Se mixează aproximativ 40 de minute, timp în care compoziţia devine albă şi se îngroaşă.
Se adaugă 2-3 picături de colorant şi se adaugă fructele uscate.
O formă mai întinsă sau două mai mici se ung cu suc de lămâie şi se toarnă amestecul.
Pentru a netezi, se foloseşte o jumătate de lămâie cu partea de pulpă tăiată.
Se lasă câteva ore, apoi se scoate pe un suport, presărat cu zahăr pudră, şi se taie bucăţi.
Nuga cu migdale si fistic
Pofta buna!