Nuga cu migdale
PrinteazaNuga cu migdale din: oua, miere, migdale, alune, zahar.
- 500 g miere
- 8 oua
- 500 g migdale
- 250 g alune
- 500 g zahăr cubic
- un pahar cu apă
Mod de preparare:
Mierea se pune la bain-marie şi se lasă în jur de 45 de minute la foc mic să se topească. Imediat ce s-a topit, se pun albuşurile, se amestecă circa 30 de minute până ce totul devine alb şi tare.
Apa şi zahărul se pun pe foc 10 minute şi se lasă până când o picătură de amestec pusă într-un vas cu apă rece devine o bilă tare. Atunci siropul se pune peste amestecul cu albuşuri şi se amestecă foarte, foarte bine.
Migdalele şi alunele se dau 15 minute la cuptor, apoi se mărunţesc.
Se adaugă fructele uscate peste amestecul cu miere şi se amestecă 30 de minute. Se pune apoi într-o formă tapetată cu hârtie fină, se tasează şi se lasă o noapte să se întărească.
Pofta buna!