Nuga cu napolitane
PrinteazaNuga cu napolitane din: zahar pudra, sirop de glucoza, apa, miere, albusuri, fistic, alune de padure, migdale, foi de napolitana.
- 420 g zahar pudra
- 300 g sirop de glucoza
- 60 ml apa
- 300 g miere
- 3 albusuri
- 120 g fistic prajit
- 300 g alune de padure
- 200 g migdale prajite
- 4-5 foi de napolitana
Mod de preparare:
Intr-un vas se pune mierea pe foc si se lasă până ce, la fiert, începe să facă băşici. Se trage de pe foc. în alt vas se pun pe foc siropul de glucoză, apa si zahărul. Se bat albuşurile spumă şi, când aceasta este fermă, se toarnă siropul de zahăr si glucoză. Se încorporează si apoi se adaugă mierea lichidă.
Se amestecă întâi cu lingura si apoi se foloseşte mixerul. Se bate până la completa răcire. După răcire, se adaugă fructele uscate si mărunţite si se amestecă.
In tava mare de cuptor se repartizează jumătate din foile de napolitană, se întinde umplutura si se nivelează si apoi se acoperă cu restul foilor de napolitană. Se nivelează din nou, uşor, şi apoi se acoperă cu folie si se lasă de pe o zi pe alta.
Nuga cu napolitane
Pofta buna!