Nuga de casă

Printeaza

Nuga de casă

Ingrediente foi: Nuga de casa

  • 8 albuşuri
  • 400 g nucă
  • 8 linguri pesmet
  • 300 g zahăr pudră

Ingrediente cremă:

  • 8 gălbenuşuri
  • 300 g zahăr pudră
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri cacao
  • 50 g cioco­lată amăruie
  • 200 g unt sau margarină

Mod preparare foi:

Tai mărunt miezul de nucă, îl pui într-o tavă şi-l prăjeşti în cuptor 10-15 minute. Baţi apoi albuşurile spumă cu zahărul pudră, adaugi treptat nuca prăjită şi pesmetul, amestecând de sus în jos ca să nu se lase compoziţia.

Coci apoi 2 foi în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt unsă cu mar­garină, timp de 10 minute fiecare.

Mod preparare cremă:

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi laptele pe baie de aburi până se îngroaşă compoziţia, adaugi ciocolata mărunţită şi cacaua, amesteci şi o dai deoparte. După ce s-a răcit, adaugi şi untul frecat spumă şi omogenizezi crema.

Intinzi apoi crema peste prima foaie, pui a doua foaie şi dai prăjitura la rece. O tai a doua zi bucăţi şi le aşezi pe un platou.

Nuga de casă

Nuga de casa

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • nuga de casa
  • reteta nuga de casa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.