Nuga de casă
PrinteazaNuga de casă
- 8 albuşuri
- 400 g nucă
- 8 linguri pesmet
- 300 g zahăr pudră
Ingrediente cremă:
- 8 gălbenuşuri
- 300 g zahăr pudră
- 3 linguri lapte
- 3 linguri cacao
- 50 g ciocolată amăruie
- 200 g unt sau margarină
Mod preparare foi:
Tai mărunt miezul de nucă, îl pui într-o tavă şi-l prăjeşti în cuptor 10-15 minute. Baţi apoi albuşurile spumă cu zahărul pudră, adaugi treptat nuca prăjită şi pesmetul, amestecând de sus în jos ca să nu se lase compoziţia.
Coci apoi 2 foi în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt unsă cu margarină, timp de 10 minute fiecare.
Mod preparare cremă:
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi laptele pe baie de aburi până se îngroaşă compoziţia, adaugi ciocolata mărunţită şi cacaua, amesteci şi o dai deoparte. După ce s-a răcit, adaugi şi untul frecat spumă şi omogenizezi crema.
Intinzi apoi crema peste prima foaie, pui a doua foaie şi dai prăjitura la rece. O tai a doua zi bucăţi şi le aşezi pe un platou.
Nuga de casă
Poftă bună!
Incoming search terms:
- nuga de casa
- reteta nuga de casa